Uit de zee

Parelmoer heeft diepe kleuren: van helder blauw en diep paars naar zeegroen. En dat laatste is natuurlijk geen toeval: parelmoer wordt gemaakt door schelpdieren. In combinatie met zilver geeft het een prachtig kleurenspel waar je naar blijft kijken. Fascinerend spul!

Voor deze foto’s heb ik mijn favoriete lens gebruikt: de 35mm f/1.8 van Nikon. Voor het contrast met het zilver heb ik de sieraden op een zwarte glasplaat gelegd. Met een flitser op afstand heb ik de sieraden van de zijkant belicht om met strijklicht de natuurlijke materialen tot uitdrukking te laten komen.

Voor handsmade fotografeerde ik in augustus 2020 de collectie handgemaakte sieraden. Meer foto’s van de sieraden vind je hier. Daarnaast legde ik in een serie vast hoe de juwelen ambachtelijk worden gemaakt. Dat kan je hier zien.

Categorieën:SieradenTags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s